Fotograf: Linus Meyer

Nyheter

Här kan du läsa om de senaste nyheterna som rör 6F. 

 • Riksdagsledamöter från 6F-förbunden – Stoppa dödsfallen på jobbet, satsa på arbetsmiljön!

  I en gemensam motion från Leif Nysmed, Teres Lindberg, Kadir Kasirga, Lars Mejern Larsson, Björn "Böna" Petersson och Magnus Manhammar pekar riksdagsledamöterna på att det behövs nya satsningar för att komma till rätta med den svikande arbetsmiljön.

 • Johan Danielsson, LO:s kandidat till EU-valet

  Johan Danielsson är LO-förbundens gemensamma kandidat inför EU-parlamentsvalet. Det är första gången samtliga av LOs medlemsförbund presenterar en gemensam kandidat.

 • Socialdemokraterna föreslår utbyggnad av föräldraförsäkringen

  Socialdemokraterna presenterade idag (28/8) att man går till val på att ge föräldrar till barn mellan 4 och 16 år ytterligare en veckas föräldraledighet per år att ta ut när barnen är lediga.

 • 6F i valspurt: Det blir strid på kniven

  - Inse att valet är viktigare än någonsin. Det blir strid på kniven, varenda röst räknas. Det sa Mikael Johansson, ordförande i 6F och Målarna vid 6Fs valspurtmöte i Solna.

 • Katalys är Europas bästa tankesmedja för välfärdsfrågor

  Den 17 juli tilldelades den svenska tankesmedjan Katalys den brittiska tidskriften Prospect Magazine, pris i kategorin "Europas bästa tankesmedja för välfärdsfrågor" ("Best Think Tank EU Social Policy") vid deras årliga "Think Tank Awards" i London.

 • 6F:s Prideseminarium - Bögen i byggboden

  6F-förbunden anordnar seminarium under Prideveckan: "Bögen i byggboden – 6F förbunden i samverkan för en inkluderande arbetsplats". Seminariet är öppet för alla och du är varmt välkommen!

 • Handlingsplan för en trygg arbetsmarknad

  Idag presenterade Socialdemokraterna en ny handlingsplan på 10 punkter för en trygg arbetsmarknad. Mikael Johansson, 6F, välkomnar beskedet. 

 • Fira första maj med 6F

  Under arbetarrörelsens dag tågar vi under parollerna Vem f*n bryr sig om anställningsskyddet? Järnvägen? Samhall? Kollektivavtalet? Bostadsbyggandet? Välfärden?

 • 6F lanserar vemfnbryrsig.se

  Vem f*n bryr sig om trygga anställningar?Ja, inte alla partier i alla fall. Därför lanserar vi idag www.vemfnbryrsig.se.En sajt där du kan gå in och se hur partierna agerat i olika frågor som är viktiga för våra medlemmar.

 • Uppföljning av 10 punkter för ordning och reda på arbetsmarknaden

  Inför valet 2014 ställde 6F krav på 10 punkter för ordning och reda mot Socialdemokraterna. 4 år senare har mycket hänt. Trots en borgerlig majoritet i riksdagen kan vi nu visa att många av kraven i listan bockats av. 

Uppdaterad: