Riksdagsledamöter från 6F-förbunden – Stoppa dödsfallen på jobbet, satsa på arbetsmiljön!

I en gemensam motion från Leif Nysmed, Teres Lindberg, Kadir Kasirga, Lars Mejern Larsson, Björn "Böna" Petersson och Magnus Manhammar pekar riksdagsledamöterna på att det behövs nya satsningar för att komma till rätta med den svikande arbetsmiljön.

Publicerad:
"Sedan en längre tid dör nästan en arbetstagare i veckan på jobbet. För att komma till bukt med problemet kan man inte föra en direkt arbetarfientlig linje så som moderaterna gör när de i sin höstbudgetmotion föreslår stora nedskärningar i arbetsmiljöverkets verksamhet. Vi ser, tvärt emot moderaterna ett stort behov att satsa på både den preventiva och den mer akuta arbetsmiljön, skriver riksdagsledamöterna i ett gemensamt uttalande. 

I motionen skriver de bland annat att "För alla som går till jobbet, anställd eller företagare bör rätten att få komma hem efter arbetsdagen vara okränkbar. Varje år dör trots det ungefär en person i snitt per vecka i en arbetsolycka. Det är oacceptabelt att dödsfallen i arbetet tillåts stabiliseras på en sån hög nivå".

Här hittar du motionen. 

Vid frågor, kontakta: 
Leif Nysmed, Riksdagsledamot
Tel.: 072-538 41 10
E-post: leif.nysmed@riksdagen.se  

Uppdaterad: