Fotograf: Linus Meyer

Nyheter

Här kan du läsa om de senaste nyheterna som rör 6F. 

 • Svenska kollektivavtal på svensk arbetsmarknad!

  Den 26 maj är det val till Europaparlamentet. För oss handlar valet om villkoren på arbetsmarknaden. Därför vill vi skicka Johan Danielsson till Bryssel. I dag är det kollektivavtalets dag och nu startar vår kampanj inför Europaparlamentsvalet....

 • Vår kandidat på Socialdemokraternas Europaparlamentslista

  Johan Danielsson är nu klar som kandidat på Socialdemokraternas lista till Europaparlamentvalet 26 maj.

 • Riksdagsledamöter från 6F-förbunden – Stoppa dödsfallen på jobbet, satsa på arbetsmiljön!

  I en gemensam motion från Leif Nysmed, Teres Lindberg, Kadir Kasirga, Lars Mejern Larsson, Björn "Böna" Petersson och Magnus Manhammar pekar riksdagsledamöterna på att det behövs nya satsningar för att komma till rätta med den svikande arbetsmiljön.

 • Johan Danielsson, LO:s kandidat till EU-valet

  Johan Danielsson är LO-förbundens gemensamma kandidat inför EU-parlamentsvalet. Det är första gången samtliga av LOs medlemsförbund presenterar en gemensam kandidat.

 • Socialdemokraterna föreslår utbyggnad av föräldraförsäkringen

  Socialdemokraterna presenterade idag (28/8) att man går till val på att ge föräldrar till barn mellan 4 och 16 år ytterligare en veckas föräldraledighet per år att ta ut när barnen är lediga.

 • 6F i valspurt: Det blir strid på kniven

  - Inse att valet är viktigare än någonsin. Det blir strid på kniven, varenda röst räknas. Det sa Mikael Johansson, ordförande i 6F och Målarna vid 6Fs valspurtmöte i Solna.

 • Katalys är Europas bästa tankesmedja för välfärdsfrågor

  Den 17 juli tilldelades den svenska tankesmedjan Katalys den brittiska tidskriften Prospect Magazine, pris i kategorin "Europas bästa tankesmedja för välfärdsfrågor" ("Best Think Tank EU Social Policy") vid deras årliga "Think Tank Awards" i London.

 • 6F:s Prideseminarium - Bögen i byggboden

  6F-förbunden anordnar seminarium under Prideveckan: "Bögen i byggboden – 6F förbunden i samverkan för en inkluderande arbetsplats". Seminariet är öppet för alla och du är varmt välkommen!

 • Handlingsplan för en trygg arbetsmarknad

  Idag presenterade Socialdemokraterna en ny handlingsplan på 10 punkter för en trygg arbetsmarknad. Mikael Johansson, 6F, välkomnar beskedet. 

 • Fira första maj med 6F

  Under arbetarrörelsens dag tågar vi under parollerna Vem f*n bryr sig om anställningsskyddet? Järnvägen? Samhall? Kollektivavtalet? Bostadsbyggandet? Välfärden?

Uppdaterad: