Fotograf: Joacim Swartz

Vår kandidat på Socialdemokraternas Europaparlamentslista

Johan Danielsson är nu klar som kandidat på Socialdemokraternas lista till Europaparlamentvalet 26 maj.

Publicerad:

Socialdemokraternas partistyrelse har nu presenterat sina kandidater till vårens val till Europaparlamentet. Johan Danielsson, till vardags EU-samordnare på LO, hamnade på andra plats.

– Väldigt glädjande. Johan Danielsson inte bara förstår våra frågor, han brinner för dem. Det är självklart att sluta upp bakom honom igen. Arbetstagarna i Sverige och övriga Europa utsätts för stentuff konkurrens. Därför är det viktigt att det finns någon i Bryssel som förstår deras vardag. En kandidat som för arbetarnas talan ska vi rösta på. Han behöver många röster och kryss, säger Magnus Pettersson, förbundsordförande i Fastighets och ordförande för 6F.

Johan Danielsson kommer främst att driva frågan om svenska kollektivavtal på svensk arbetsmarknad. Redan i november antog LO-förbunden Danielsson som sin egen fackliga kandidat till EU-parlamentet.

– Vi stöttade Johans kampanj 2014, och det är tydligt att han är mycket uppskattad bland förbundens medlemmar. Att Johan nu hamnar på valbar plats är ett starkt kvitto på det hårda arbete medlemmar och förtroendevalda gjorde för kampanjen 2014, säger Magnus Pettersson

Vid 2014 års EU-val stöddes Johan Danielsson av 6F-förbunden och Transport. Kampanjen samlade 32 000 röster, vilket gjorde honom till en av Socialdemokraternas mest kryssade kandidater.

För ytterligare information:
Janne Sparrman, kommunikationsansvarig Fastighets, 070-656 11 72

 

Uppdaterad: