Den fackliga valrörelsen startar

Den första februari samlades 100 medlemmar i Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna och Seko för att sparka igång den fackliga valrörelsen på. Målet är 100.000 samtal mellan medlemmar, vi prioriterar därför arbetsplatserna före Almedalen. Under valåret kommer vi arbeta under parollen "Vem f*n bryr sig?".

Publicerad:

Vem f*n bryr sig är en kampanj där vi visar vad som är viktigt för våra medlemmar. Ofta förs samhällsdebatten långt borta från våra medlemmars vardag. Sällan skrivs det förstasidesrubriker om dödsolyckor på arbetsplatserna, om hur anställda tvingas gå ner på deltid eller hur anställda utsätts för hot och våld på jobbet. Ofta pratas det om någon annan.

Våra medlemmar bygger, målar, anlägger, putsar, städar, kopplar, kör, styr, dammar, vårdar, försvarar och lagar Sverige. Utan våra medlemmar stannar Sverige.

Sverige är ett unikt och starkt välfärdsland. Vi är stolta över det gemensamma som vi byggt upp över generationer, det som våra medlemmar idag förvaltar genom sitt arbete. Men vi är också oroliga över de ökande klasskillnaderna, den tuffare arbetsmiljön och det försämrade skyddet om du blir sjuk eller arbetslös.

Valet 2018 handlar därför om vilket parti som bäst lyssnar på våra medlemmars krav.

Alltså, Vem f*n som bryr sig.

Facebook

Presskontakt valfrågor:
Anton.Levein@sef.se
010-434 05 99

 

Uppdaterad:
Kategorier: