Samhällsbygget – investera för framtiden.

Höstbudgeten.
Sammanlagt uppgår reformerna till 43 miljarder, varav en stor del går till bättre pensioner, klimatsatsningar samt polis och försvar.

Publicerad:
Det här är en budget som gynnar vanligt folk. Höjt barnbidrag, mer pengar till välfärden och rejält sänkt pensionärsskatt. Det är inte valfläsk, det vad riktig traditionell socialdemokratisk politik handlar om, säger Jonas Wallin, Ordförande i Elektrikerna

Lyhörd regering

Flera utav regeringens satsningar är krav som förts fram från fackförbunden inom LO, bl.a. ökade resurser till välfärden, höjt barnbidrag, mer pengar till vuxenutbildning samt avdragsrätt på fackavgift. Bland förslagen ser vi också pengar till ett arbetsmiljöinstitut i Gävle, något LO drivit på för sedan arbetslivsinstitutet lades ner av Alliansregeringen.

Satsningar som gynnar vanligt folk

I budgeten hittar vi även flera andra satsningar som gynnar 6F-förbundens medlemmar. Taket för sjukförsäkringen höjs till 30 333 och tandvårdsbidraget utökas. Regeringen skriver i budgeten att man vill införa en skyldighet att redovisa skatter och avgifter på individnivå för företag, ett vallöfte som fanns med i 6F/LO:s 10-punktsprogram för ordning och reda på arbetsmarknaden. Redovisningskraven kommer i ett första steg från 1 juli 2018.

Läs hela förslaget - Budgeten på 5 minuter

Uppdaterad: