Välkommen till 6F i Almedalen

I år kommer vi att finnas på plats för två högintressanta seminarier om behovet av större investeringar i järnväg och bostäder.

På måndag den 29 juni presenteras en ny rapport om behovet av investeringar i järnväg och bostäder och dagen efter, den 30 juni, har vi ett seminarium om behovet av att bygga nya hyresrätter.

Publicerad:

Måndagen den 29 juni

Hur ser det regionala investeringsbehovet av bostäder och järnväg i Sverige egentligen ut?

Varje år kostar tågförseningarna uppemot fem miljarder kronor. Bostadsbristen är extremt stor och växande. Gör regeringen tillräckligt? Ny rapport som kartlägger investeringsbehovet presenteras på seminariet.
Medverkande: Janne Rudén, Ordförande, Seko. Johan Lindholm, ordförande, Byggnads. Milan Obradovic, kommunalråd Malmö, Socialdemokraterna. Erika Ullberg, finanslandstingsråd i opposition, Sthlm, Socialdemokraterna. Martin Ahlqvist, seniorkonsult, TNS Sifo.
Tid: 13.30 – 14.30
Plats: Ljusgården, Hamnplan 5

Tisdagen den 30 juni

Fler hyresrätter sätter fart på Sverige

Hyresrätten är en bra boendeform. Det finns för få av dem där jobben finns. Det behövs ett nationellt program för fler hyresrätter. Det är ett framtidsprojekt som ger trygga framtidsjobb. Finns möjligheten att hitta lösningar över dagspolitikens gränser?
Medverkande: Mariell Juhlin, chefsekonom Hyresgästernas Riksförbund, Sofia Fölster, riksdagsledamot (M), Magnus Pettersson, förbundsordförande Fastighetsanställdas Förbund.
Tid: 09.45 – 10.45
Plats: Ljusgården, Hamnplan 5
Samtalsledare: Sonja Schwarzenberger, Arena Opinion

Varmt välkomna!

Sätt fart på Sverige!

Uppdaterad: